Hamis gulyásleves:
Hozzávalók:20 dkg burgonya,2 evőkanál olaj,15 dkg leveszöldség,1 hagyma,pirospaprika,zöldpaprika,só,paradicsom,gulyáskrém vagy gulyáaleveskocka,csipetke
Elkészítés:
A hagymát apró kockára,a zöldséget karikákra,a burgonyát kockára vágjuk.A hagymát a zsíradékban fedő alatt megpirítjuk,rászorjuk a paprikát,hozzáadjuk a zöldséget,amit a fedő alatt puhára párolunk. Beletesszük a burgonyát,az ízesítőket,vízzel felengedjük és addig főzzük ,amig a burgony megpuhult.Csipetkét főzünk bele
Erdélyi raguleves:
Hozzávalók:1 csirkeaprólék,1-1 szál sárgapépa és petrezselyemgyökér,3 dkg vaj,1 dl tejföl,2 evőkanál liszt,só,2 babérlevél
Elkészítés:
Az aprólékot a megtisztított,hosszában négyfelé vágott zöldséggel,sóval,babérlevéllel ízesített vízben megfőzzük.A vajból és az egyik evőkanál lisztből világos rántást készítünk,besűrítjük vele a levest,és 5 percig forraljuk.Végül a tejfölt simára keverjük a maradék liszttel,szűrőkanálon keresztül a leveshez adjuk,és 2-3 perces forralás tutánálaljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT!