Receptek minden mennyiségben

Levesek, Főtt ételek, Desszertek, stb.

Almaleves:

 

Hozzávalók:60 dkg alma,2 dl tejföl,2 dkg liszt,1 egész tojás,4-5 dkg cukor, citromlé,kis darab fahéj,só

 

Elkészítés:

 

Megtisztítjuk,vékony szeletekre vágjuk,2 dl hideg vízzel,cukorral,egy darabka fahéjjal,egy darabka citromhéjjal,csipetnyi sóval főni tesszük.  Ha puhára főtt,azonnal behabarjuk a tejföllel elkevert lisztel,újra felfőzzük és a tojássárgár tálaljuk.                                                                     VIGYÁZZUNK,HOGY A GYÜMÖLCS SOKÁIG NE FŐJÖN,MERT AZ ÍZE KIFŐ,ÉS ÍZETLENNÉ VÁLIK!                                                                                       

 

 

 

Ribiszkeleves habgaluskával

 

Hozzávalók:1 liter ribiszke,15 dkg cukor,1 dl tefjföl,1 dkg liszt,2 egész tojás,1 liter víz,só

 

Elkészítés:

 

A ribiszkét megtisztítjuk,száráról leszedjük,egy pohár vízzel főni tesszük.15 percig főzzük,azután szitán áttörjük.A vízzel felhigítjuk és ismét főni tesszük 10 dkg cukorral,egy csipetnyi sóval.A liszttel,tejföllel habarást készítünk,ezzel a levest behabarjuk és forraljuk.A két tojássárgát levesestálba tesszük,a fehérjéből kemény habot verünk,hozáadunk két kanál cukrot,simára verjük és a fővő levesbe kanállal galuskákat szaggatunk,mindkét oldalát beleforgatjuk,majd kiszedjük.A leves a tojássárgákra szedjük,azzal elkeverjük a habgaluskát ÓVATOSAN A LEVES TETEJÉRE HELYEZZÜK.

JÓ ÉTVÁGYAT!



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 2
Heti: 16
Havi: 11
Össz.: 8 654

Látogatottság növelés
Oldal: Gyümölcslevesek
Receptek minden mennyiségben - © 2008 - 2024 - solyomtitok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »