Almaleves:
Hozzávalók:60 dkg alma,2 dl tejföl,2 dkg liszt,1 egész tojás,4-5 dkg cukor, citromlé,kis darab fahéj,só
Elkészítés:
Megtisztítjuk,vékony szeletekre vágjuk,2 dl hideg vízzel,cukorral,egy darabka fahéjjal,egy darabka citromhéjjal,csipetnyi sóval főni tesszük. Ha puhára főtt,azonnal behabarjuk a tejföllel elkevert lisztel,újra felfőzzük és a tojássárgár tálaljuk. VIGYÁZZUNK,HOGY A GYÜMÖLCS SOKÁIG NE FŐJÖN,MERT AZ ÍZE KIFŐ,ÉS ÍZETLENNÉ VÁLIK!
Ribiszkeleves habgaluskával
Hozzávalók:1 liter ribiszke,15 dkg cukor,1 dl tefjföl,1 dkg liszt,2 egész tojás,1 liter víz,só
Elkészítés:
A ribiszkét megtisztítjuk,száráról leszedjük,egy pohár vízzel főni tesszük.15 percig főzzük,azután szitán áttörjük.A vízzel felhigítjuk és ismét főni tesszük 10 dkg cukorral,egy csipetnyi sóval.A liszttel,tejföllel habarást készítünk,ezzel a levest behabarjuk és forraljuk.A két tojássárgát levesestálba tesszük,a fehérjéből kemény habot verünk,hozáadunk két kanál cukrot,simára verjük és a fővő levesbe kanállal galuskákat szaggatunk,mindkét oldalát beleforgatjuk,majd kiszedjük.A leves a tojássárgákra szedjük,azzal elkeverjük a habgaluskát ÓVATOSAN A LEVES TETEJÉRE HELYEZZÜK.
JÓ ÉTVÁGYAT!